Een groep bewerken

Sneltoets

Bewerk groep

Bewerk

Ctrl+[ (Windows)

Cmd+[ (Mac)

Met het commando Bewerk groep kan je objecten die tot een groep behoren, afzonderlijk bewerken zonder de groep te degroeperen. Je kan ook een geneste groep van objecten bewerken; als je het commando meerdere malen achter elkaar gebruikt, kom je telkens in een dieper niveau van de groep terecht. Zie De objectbewerkmodus voor meer informatie.

Tijdens het bewerken van een groep kan je ook een primair grijppunt creëren. Voeg een 2D- of 3D-locus toe op de exacte plaats waar je het primaire grijppunt wilt plaatsen. Dit is enkel mogelijk op voorwaarde dat de optie voor het creëren van primaire grijppunten bij Grijp naar object is ingeschakeld (zie Grijpen naar een object). Vink vervolgens de optie Primair grijppunt aan in het Infopalet van de geselecteerde locus. Het is mogelijk dat het primaire grijppunt echter door een ander object aan het zicht wordt onttrokken. In dat kan je de optie Toon primair grijppunt buiten de grijpzone aanvinken zodat het primaire grijppunt toch zichtbaar is wanneer de grijpzone zich op de groep bevindt.

Gebruik de snelle voorkeur Instellingen Bewerk groep om te bepalen hoe je een groepsbewerking verlaat; de commando’s kunnen ook geselecteerd worden vanuit het menu Venster

Menucommando

Omschrijving

Gebruik grote knop

Je kan de bewerkmodus van een groep uitschakelen door middel van een grote knop met de tekst Verlaat groep in de rechterbovenhoek van de tekenzone.

Gebruik kleine knop

Je kan de bewerkmodus van een groep uitschakelen door middel van een kleine knop met een pijl in de rechterbovenhoek van de tekenzone.

<Esc><Esc> verlaat groep

Als je een groep bewerkt, kan je het bewerkingsvenster verlaten door tweemaal op Escape te drukken.

<Esc><Esc> verlaat groep niet

Als je een groep bewerkt, kan je het bewerkingsvenster NIET verlaten door tweemaal op Escape te drukken.

Terugkeren naar het hoogste niveau

Commando

Locatie

Hoogste niveau

Bewerk

Tijdens het bewerken van een groep op een dieper niveau kan je het commando Hoogste niveau gebruiken om in één stap naar je tekening terug te keren.

Je verlaat automatisch de bewerkmodi van alle groepen en keert terug naar de tekening.

Voorkeurenbalk